Om skrotens skeppshandel

Om skrotens skeppshandel

Skrotens Skeppshandel erbjuder ett säreget och personligt sortiment inom det marina. Att stiga in i butikslokalen och njuta av lukten av tjära är en upplevelse i sig. Grunden till Skeppshandeln är ”Båtskroten”, där vi skrotar allt ifrån roddbåtar till stora fartyg. Under skrotningsprocessen tar vi till vara på unika delar och detaljer från de gamla båtarna. Dessa delar putsas upp, repareras, bearbetas eller förädlas för att sedan bli helt unika föremål. Dessutom har vi ett handplockat urval av nyproducerade produkter som vi tycker passar in i Skeppshandelns karaktär.

I Skrotens Skeppshandel kan man alltid hitta den där sällsynta och speciella inredningsdetaljen eller den där originella presenten.


Kom förbi

Kom förbi

Vi finns på norra Djurgården i en liten gränd bakom Nya Djurgårdsvarvet, strax intill Oaxen och Gröna Lund. Vi är grannar med den glittrande Östersjön, de gamla arbetarbostäderna och de knarriga bryggorna. Djurgårdsvarvet, strax innanför Beckholmen, sjuder av nytt liv. Under flera år har varvet rustats upp och numera står den marina aktiviteten åter i full fokus. Här vilar en stämning av båtbyggartradition och genuin kunskap i luften – likt ett mecka för bevarandet av gamla flytande kulturskatter.

 

Adress: Beckholmsvägen 14, 115 21 Stockholm